1.Şarkoy Belediyesince “05 Haziran Dünya Çevre Günü” ne özel bir yarışma düzenlenecektir.

2.Düzenlenen yarışa katılmak isteyenler evsel atıklardan yapacakları sanatsal çalışmaları İle katılabileceklerdir.

3.Düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen Şarköy ilçe sınırlarında ikamet eden herkes hazırladıkları eserlerin fotoğraflarını çekip 04 Haziran 2020 günü saat 24.00′ e kadar kultursosyal@sarkoy.bel.tr  mail adresine göndererek yarışmaya katılabileceklerdir. E-posta içeriğinde katılımcıların iletişim bilgileri (adı, soyadı, telefon, adres) fotoğrafta yer alacak. Elden başvuralar kabul edilmeyecektir.

4.Yarışmaya Şarköy Ilçe sınırları içerisinde ikamet eden herkes yalnızca bir eserle katılabilecektir.

5.Eserlerin üzerlerine kesinlikle yazı yazılmayacaktır.

6.Şarköy Belediyesi tarafından oluşturulan Seçici Kurul tarafından dereceye giren eserler 05 Haziran tarihinde açıklanacaktır.

7.Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

8.Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer görülen eserler Şarköy Belediyesi tarafından uygun görülen yerlerde sergilenebilecektir.

9.Yarışmaya katılan eser sahiplerine sürpriz hediyeler verilecektir.

10.Yarışmaya katılan eserler Şarköy Belediyesi tarafından çeşitli alanlarda değerlendirildiğinde ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.