Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Sakin Şehir” (Cittaslow) organizasyonu kapsamında ilk toplantı Saray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Belediye Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Adnan Sevim, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç ve projede görevli olan teknik personel katıldı.
Düzenlenen toplantıda, üyelik hazırlıkları ve Saray ile Şarköy ilçelerinin projedeki uyum ve koordinasyonunun güçlendirilmesi konuları ele alındı. Daha sonra ilçelerde yapılacak olan projeler ve bu projeler hakkında değerlendirmeler yapılırken, iklim değişikliği ile mücadele konulu “iklim ve ekoloji” başlığı çerçevesinde karşılıklı projeler görüşülerek fikir alış verişinde bulunuldu. Program Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Beldesine d e bir ziyaret gerçekleştirildi.
Program kapsamındaki ikinci toplantı, 9 Ekim 2019 tarihinde Belediyemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.