İstiklal Mahallesi, İsmail Hakkı Özgen Caddesi No: 17 Şarköy / TEKİRDAĞ, Belediye Ziraat Bankası IBAN HESABI: TR870001000102087093775001, Posta Çek No: 240234
Yapı Ruhsatı (İnşaat izni) 1. Yapı (İnşaat) Ruhsatı Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri) verilen izindir. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için (27. madde de belirtilen istisna hariç ) yapı ruhsatı alınması zorunludur. İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamaz. Yapı izni alınmadan önce, yapı sahibi veya vekillerince bağlı bulunulan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine ve ilgili belediyelere başvurularak (aplikasyon tutanağı), (röperli kroki, röperli kroki yoksa ebatlı kroki) veya imar durumunu gösterir çapın ve yol kotu tutanağı ile parselin (kanal kotu tutanağı) ± 0.00 kotuna göre pissu kanal bağlantısının hangi nokta ve kotlarda yapılabileceğini gösteren bir belgenin alınması gereklidir. Ayrıca ilgili idarece imar plânı yapımına veri teşkil eden jeolojik veya jeoteknik etüt raporunun parselin bulunduğu alanı da kapsayan bölümü parsel sahibine verilir. İlgili mühendislerce bu bilgilere göre parsele ilişkin zemin etüt raporu hazırlanır. Yapı sahibi ve kanuni vekillerince; bu belgelere göre, yürürlükteki kanun plân, yönetmelik, Türk Standartları, çevre şartları, fen, sanat ve sağlık kuralları ve bütün mevzuat hükümlerine uygun olmak suretiyle aşağıda e, f ve g’de belirtilen projeleri hazırlattırılır.
Yapı ruhsatı almak için belediyelere veya valiliklere verilecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.
– Dilekçe
– Taahhütname
– Tapu Senedi
– Vekaletname ve muvaffakatnameler (Gerektiğinde)
– Mimari proje
– Statik proje
– Elektrik, mekanik tesisat projeleri
– Çevre ve peyzaj projeleri
– Yol ve alt yapı katılım payı ödendi belgeleri
– Teknik kontrol için istenecek diğer belgeler (Gerektiğinde)
1983 yılında Şarköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarköy Evrenosbey İlköğretim okulunda, lise öğrenimini Tekirdağ Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden ve ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Alpay VAR evli ve üç çocuk babasıdır. Ticari faaliyetlerini zahirecilik, kömür, un ve bakliyat alanlarında sürdürmektedir. 2013 yılından bu yana Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Şarköy Temsilciliği görevlerini sürdürmektedir. 2015 ve 2017 yıllarında yapılan CHP ilçe başkanlığı kongrelerinde iki dönem üst üste Cumhuriyet Halk Partisi Şarköy İlçe Başkanı seçilmiştir. Şarköy halkının refahı ve Şarköy’ün gelişimini hedefleyen anlayış doğrultusunda Şarköy Belediye Başkanlığına aday olup, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şarköy’ün genç Başkanı olmuştur. Ve görevini halen sürdürmektedir.